Warm water reinigen

Knoppen
Impregneten
Knoppen6
Knoppen3
Knoppen4
Knoppen

Warm water reinigen is het meest mileu vriendelijk

Bij het reinigen van gevels met warm water bepaalt de mate van druk grotendeels het resultaat. Het maakt daarom groot verschil of deze klus wordt uitgevoerd door een welwillende doe-het-zelver of door een ervaren, VCA-gecertificeerd bedrijf.

De kracht waarmee het warme water op de gevel inslaat, is onder meer afhankelijk van de afstand tot de gevel en de toegepaste druk. Daarnaast is de temperatuur van het water en vorm van de spuitkop van belang. Hoe groter, warmer en harder de straal is, des te sneller is de klus geklaard. Toch kleeft hier een nadeel aan: de kans op schade is ook groter.

Vervuiling van het oppervlak wordt verwijderd middels een methode die ook wel ‘ontmossen’ wordt genoemd. Deze wijze van warm water reinigen wordt meestal toegepast bij het schoonmaken van daken, gevels en straatwerk. Met een watertemperatuur van 80 graden en hoger worden algen en mossen gedood. Na afloop wordt er een algendoder aangebracht om restsporen te verwijderen.

Warm water reinigen
Met warm water reinigen wordt door het wegspuiten van de oppervlaktevervuiling de gevel schoongemaakt. Of dit nu gebeurt onder hoge of lage druk, de kans op schade blijft altijd aanwezig. Een vakkundige aanpak is daarom onmisbaar. Het is dan ook ten zeerste aan te bevelen de werkzaamheden te laten uitvoeren door een ervaren, VCA-gecertifieerd bedrijf.

Vergeet niet dat metselwerk en vele soorten natuursteen na reiniging (door het verwijderen of aantasten van de bakhuid) vaak poreuzer zijn. Vorstschade kan dan het gevolg zijn. De gevel raakt sneller en dieper vervuild. Om die reden moet elke gevel na warmwaterreiniging worden geïmpregneerd. Mocht het voegwerk te slecht zijn om uw gevel met warm water te reinigen, wordt er altijd een gevelrenovatie toegepast.

Stef Cleaning Services heeft jarenlange ervaring met het reinigen van muren met warm water. Ons team van gemotiveerde en professionele medewerkers staat voor u klaar. Vragen of interesse in een geheel vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op.

Gevelreiniging 8
SONY DSC
Gevel spoelen
Offerte aanvraag

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Onderhouden is overhouden