Gevel stralen

Knoppen
Impregneten
Knoppen6
Knoppen3
Knoppen4
Knoppen

Geef uw woning een nieuw aanzien door uw gevel te laten stralen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het stralen van een gevel meer dan alleen op een knopje drukken en spuiten maar. Zo kan verkeerd stralen blijvende schade veroorzaken aan een gebouw. Geef dit werk daarom uit handen aan een ervaren expert.

Verschillende factoren spelen een rol bij het verwezenlijken van een mooi resultaat. Naast de hoeveelheid druk waarmee wordt gespoten, is ook het houden van de juiste afstand van de spuitmond tot de gevel van groot belang. Voorts spelen de korrelgrootte, korrelvorm en korrelhardheid van het straalmiddel een rol. Met een grote, hoekige en harde korrel kan sneller worden gewerkt, maar de kans op schade aan de gevel neemt daarmee ook toe.

De intensiteit hangt mede af van de spuitmond. Sommige spuitmonden laten het straalmiddel wervelen, waardoor de schurende werking groter is. Ook maakt het groot verschil of sprake is van een droge of een natte methode (al dan niet met toevoeging van water).

Gevel stralen
Stralen is een mechanische vorm van reinigen. Door een dun laagje van het oppervlak weg te schuren, wordt de gevel schoongemaakt. En of dit nu nat of droog gebeurt, met zand, soda, katoenvezels, ijs of een ander straalmiddel, de kans op schade is reëel. Een vakkundige aanpak is daarom vereist. Het is dan ook aan te raden de gevel te laten stralen door een ervaren specialistisch, VCA-gecertifieerd bedrijf.

Het risico op schade bij het stralen van een gevel is nooit helemaal uit te sluiten. Metselwerk en vele soorten natuursteen zijn na reiniging – vanwege verwijdering of aantasting van de bakhuid – vaak poreuzer, waardoor de gevel meer water opneemt en er kans op vorstschade ontstaat. Hierdoor kan de gevel sneller en dieper vervuild raken. Daarom is het van het grootste belang dat de gevel na een reiniging wordt geïmpregneerd.

Indien het voegwerk te zacht is om uw gevel te stralen, is een gevelrenovatie aan te raden. Een zachte voeg kan eruit springen tijdens de reinigingswerkzaamheden. Een hardheidsmeting wordt altijd door ons verricht tijdens het opnemen van de werkzaamheden.

IF
IF
Gestraald
Offerte aanvraag

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Onderhouden is overhouden

Volg ons op facebook