Gevel renovatie

Knoppen
Impregneten
Knoppen6
Knoppen3
Knoppen4
Knoppen

Is uw gevel toe aan een gevel renovatie?

In de loop der jaren wordt de gevel aangetast door atmosferische en organische vervuiling. Hierdoor is er vorstschade waardoor de gevel niet meer waterdicht is. Indien een gevel in slechte staat verkeerd, is een complete renovatie noodzakelijk. 

Anders dan weleens wordt gedacht, is gevelrenovatie geen klus die je als doe-het-zelver in een paar dagen klaart – in elk geval niet zonder risico op onherstelbare schade. Daarom is het van groot belang de gevel te laten renoveren door een professioneel en VCA-gecertificeerd bedrijf.

Gevel renovatie
De kwaliteit van het voegwerk is bepalend voor de mate waarin, via kleine vaatjes, opzuiging in metselwerk plaatsvindt. Vertoont uw gevel ernstige gebreken zoals slechte voegen, vochtdoorslag en scheuren, dan is het renoveren van het voegwerk de enige oplossing. Wij voeren altijd een hardheidsmeting van de voegen uit om te bepalen in welke staat deze verkeren.

Ook kan het zijn dat de stenen in het metselwerk zijn aangetast en niet meer met warm water kunnen worden schoongespoten. In dat geval is stralen de aangewezen methode.

Waaruit bestaat gevel renovatie?

  • Uithakken slecht voegwerk
  • Stralen
  • Spoelen (drogen)
  • Opnieuw voegen
  • Impregneren

Om te voorkomen dat eventuele scheuren verder uitbreiden, brengen we een verankering (Thor Helical) aan in de gevel. Gevelrenovatie is een vak en zou alleen uitgevoerd moeten worden door een deskundig en ervaren bedrijf.

Allereerst wordt het slechte voegwerk eruit gehakt. Vervolgens wordt de gevel gestraald. Teneinde de gevel weer schoon en netjes te krijgen, wordt de gevel ook gespoeld, waarna de originele kleur van de steen weer zichtbaar wordt. De gewenste voeg kan nu worden ingevoegd. 

Een beschermde gevel
Na impregneren is de gevel weer voor jaren waterwerend en treft hierdoor minder vuil aan. U moet de kosten ervan dan ook zien als investering, en zelfs als besparing. Immers, het tijdig onderhouden, reinigen en impregneren van uw gevel bespaart u veel kosten in de toekomst.

Ook relatief nieuwe gevels in nieuwbouw kunnen worden geïmpregneerd, ook – nee, juist! – wanneer deze nog geen schade vertonen. Hoe eerder u erbij bent, hoe beter.

IF
header3
Gevel voegen
Offerte aanvraag

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Onderhouden is overhouden

Volg ons op facebook